Door van energieleverancier te wisselen kunt u honderden euro’s besparen op de kosten van uw jaarlijkse gas- en elektriciteitsrekening, wat betekent dat er zeker besparingen op uw energierekening te behalen zijn – hier is hoe u energieprijzen kunt vergelijken en geld kunt besparen.

Waarom zijn uw energierekeningen zo hoog?

Er zijn een aantal redenen waarom uw energierekening hoger is dan normaal, maar het maken van een gas- en elektriciteitsvergelijking en het wisselen van leverancier is een snelle en gemakkelijke manier om de kosten terug te dringen.

U zou meer kunnen betalen voor uw gas en elektriciteit omdat:

U verbruikt meer energie – het klinkt voor de hand liggend, maar hoe meer gas en elektriciteit u verbruikt, hoe hoger uw rekeningen zullen zijn. Zelfs als u een vast tarief heeft, zijn alleen de kosten per eenheid vast, dus hoe meer energie u verbruikt, hoe meer er in rekening wordt gebracht. Het is bijna onvermijdelijk dat uw energierekening zal stijgen tijdens de winter, wanneer er meer gas en elektriciteit nodig is om uw huis te verlichten en te verwarmen, maar het is de moeite waard om een ​​paar kleine wijzigingen aan te brengen in hoe en wanneer u energie gebruikt, om u te helpen uw rekening te verlagen. Bekijk onze gids met energiebesparingsadviezen voor enkele ideeën.

Uw facturen zijn gebaseerd op geschatte metingen – Als u uw energieleverancier niet regelmatig meterstanden verstrekt, is uw factuur waarschijnlijk gebaseerd op schattingen, wat betekent dat de kans groot is dat u elke maand te veel betaalt. U dient uw eigen gas- en elektriciteitsrekening te vergelijken door uw werkelijke energieverbruik, dat u op uw energiemeter kunt vinden, te vergelijken met de waarden op uw rekeningen. Neem contact op met uw leverancier om erachter te komen of u een geschatte facturering gebruikt.

Uw energiedeal met een vast tarief is beëindigd – Als u zich heeft aangemeld voor een energiedeal met een vast tarief, maar nooit bent overgestapt nadat dit contract afliep, heeft uw leverancier u automatisch op een standaard variabel tarief gezet, wat betekent dat u een van de duurste tarieven. Als dit het geval is, wordt het tijd om van leverancier te veranderen en voor jezelf een betere deal te maken.

Als dit op jou lijkt, voer dan je postcode in om start en energieprijsvergelijking te zien en kijk hoeveel je kunt besparen.

Waarom van leverancier van gas en elektriciteit wisselen?

Er zijn veel redenen waarom huishoudens ervoor kiezen om over te stappen naar een andere gas- en elektriciteitsleverancier, waaronder:

Om geld te besparen op hun energierekening

Het duurt maar een paar minuten om een ​​energievergelijking uit te voeren, en als u van leverancier verandert, kan dat honderden euro’s kosten op uw jaarlijkse gas- en elektriciteitsrekening. We vergelijken energieaanbiedingen van verschillende leveranciers en laten u zien hoeveel u kunt besparen door over te stappen.

Omdat ze een betere service willen

Sommige energieleveranciers bieden echt slechte service en onnauwkeurige facturering. Overschakelen naar een energieleverancier met betere klanttevredenheidsscores is de snelste en eenvoudigste manier om dingen recht te zetten.

Om hun steentje bij te dragen aan het milieu

Door over te stappen op een groene energiedeal kunt u geld besparen en een steentje bijdragen aan het milieu. En onze energiebesparende tips helpen u om nog milieuvriendelijker te zijn en nog meer geld te besparen.

Omdat het snel, gemakkelijk en gratis is

U betaalt niets om van leverancier te wisselen, en uw energieschakeling moet binnen een paar dagen voltooid zijn, zonder onderbreking van uw dienstverlening – gas en elektriciteit worden geleverd via bestaande leidingen en kabels. U kiest de beste deal en wij zorgen voor de rest.

Welke informatie heeft u nodig om van energieleverancier te veranderen?

Om een ​​prijsopgave uit te voeren en van leverancier te veranderen, moet u weten hoeveel energie u verbruikt. U kunt al deze informatie verkrijgen via een recente factuur of jaarrekening. U heeft ook uw postcode en huisnummer nodig.

Als u uw laatste factuur niet bij de hand heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt nog steeds energieprijzen vergelijken, maar u moet nog een paar vragen beantwoorden en offertes zijn mogelijk niet zo nauwkeurig als ze zijn gebaseerd op schattingen.

Het is ook handig om de einddatum van uw contract te weten als u een plan voor bepaalde tijd heeft. Als u halverwege uw overeenkomst een energieschakeling overweegt, houd er dan rekening mee dat u mogelijk een uitstapvergoeding moet betalen (houd hier dus rekening mee).

Waarom zou u uw energie wisselen via ons?

Wij zijn een energievergelijkingssite. We vergelijken gas- en elektriciteitsleveranciers om u te helpen de goedkoopste energieprijzen te vinden, over te schakelen naar een betere deal en de kosten van uw energierekening te verlagen.

Veranderen van energie gaat snel

Vergelijk energieovereenkomsten in enkele minuten en wissel van leverancier om honderden euro’s te besparen op uw gas- en elektriciteitsrekening.

Sparen is eenvoudig

We vergelijken tarieven van een breed scala aan leveranciers en laten u zien hoeveel u kunt besparen door over te stappen – kies gewoon de beste deal en wij zorgen voor de rest.

Overstappen is gratis

U betaalt niets. De commissie wordt betaald door leveranciers en dit heeft geen invloed op de prijs van een tarief waarvoor u zich aanmeldt voor het gebruik van onze service.

Overschakelen is probleemloos

De overstap duurt niet langer dan 17 dagen en er is geen onderbreking van uw dienstverlening – gas en elektriciteit worden geleverd via dezelfde leidingen en kabels.

Hoe u online van energieleverancier verandert

Prijsvergelijkingssites voor gas en elektriciteit maken het vinden van de beste energie-deal eenvoudig – vergelijk gas- en elektriciteitsbedrijven en we kunnen uw overstap beginnen in de tijd die nodig is om een ​​kopje thee te maken.

Volg deze drie eenvoudige stappen om uw energieschakelaar te starten:

  1. Voer hierboven uw postcode in en klik op ‘Energieprijzen vergelijken’
  2. Geef ons wat meer informatie over uw huidige leverancier en energieverbruik en we vergelijken elektriciteitstarieven en gasdeals van een breed scala aan aanbieders.
  3. Kies de deal die het beste bij u past en wij doen de rest.

Het is echt zo simpel. Zodra u bent overeengekomen om over te stappen, stellen we de relevante partijen hiervan op de hoogte, inclusief uw oude leverancier, en bent u binnen een paar dagen klant bij uw nieuwe leverancier.

Zoals bij de meeste vergelijkingssites voor gas, brengen we u geen cent in rekening als u met ons van energiebedrijf wisselt – we verdienen ons geld door de commissie die de leveranciers ons betalen. Onze vergelijkingsservice is volledig onpartijdig en de commissie die we maken heeft op geen enkele manier invloed op de tarieven die u in rekening wordt gebracht.

U kunt gas- en elektriciteitsaanbiedingen van dezelfde leverancier vergelijken of gasprijzen vergelijken en elektriciteitstarieven afzonderlijk vergelijken als u dat wilt. Het is misschien de moeite waard om de energieprijzen voor elk te vergelijken om erachter te komen wat u het meeste geld bespaart.

Als u een bedrijfseigenaar bent en geld wilt besparen, is het overstappen op bedrijfsenergie een van de eenvoudigste manieren om kosten te besparen zonder concessies te doen aan de kwaliteit van uw goederen of services.

Naar welk tarief moet u overstappen?

Er is een breed scala aan tarieven beschikbaar die de taak om er een te kiezen overweldigend kunnen maken – om het leven een beetje gemakkelijker te maken, zijn hier enkele van de belangrijkste soorten:

Vaste tarieven – vaste tarieven bieden meestal de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ze beperken de eenheidsprijs van gas en elektriciteit (in kWh) voor de duur van uw contract, dat kan variëren van 12 maanden tot drie jaar.

Tarieven met variabel tarief – bij tarieven met variabel tarief fluctueert de eenheidsprijs van gas en elektriciteit – hetzij met de marktprijs, hetzij naar goeddunken van uw provider. Het standaardtarief van een leverancier (vaak bekend als ‘standaard variabel tarief’ of SVT) valt in deze categorie. SVT’s zijn enkele van de duurste op de markt, maar als u geen nieuwe deal voor een bepaalde tijd afsluit of net bent verhuisd naar een nieuw huis, dan is dit meestal waar u terechtkomt.

Kunnen huurders wisselen van gas- en elektriciteitsleverancier?

Als u uw energierekening rechtstreeks aan de leverancier huurt en betaalt, kunt u op elk gewenst moment van provider wisselen. Je huisbaas heeft misschien een leverancier waar hij de voorkeur aan geeft, maar je hoeft hier niet mee akkoord te gaan als je ergens anders een betere deal kunt vinden.

Als je huisbaas voor je energie betaalt (en je er later voor in rekening brengt), dan is het aan hem van wie hij gebruikmaakt. Je kunt je verhuurder natuurlijk vragen om te vergelijken en te ruilen, maar het is naar eigen inzicht.

Hoe lang duurt het om van energieleverancier te veranderen?

Overstappen van energieleverancier duurt niet langer dan 21 dagen en in veel gevallen slechts 17 dagen – dus het is eenvoudig en snel.

Door ons gewoon te vertellen hoeveel energie u verbruikt en wie u momenteel levert, kunnen we energieoffertes van tientallen aanbieders opzoeken. Als je het leuk vindt wat we vinden, hoef je alleen maar te bevestigen dat je graag doorgaat en van energieleverancier verandert.

U hoeft uw oude leverancier niet eens te vertellen dat u wilt vertrekken, want uw nieuwe zal dat allemaal voor u doen. Het enige dat u hoeft te doen, zijn openstaande rekeningen vereffenen (of een korting aanvragen als u te veel heeft betaald) en een meterstand opnemen op de dag van de omschakeling.

Als u van gedachten verandert, is dat ook prima – u heeft volgens de wet een afkoelingsperiode van 14 dagen, maar dit wordt allemaal uiteengezet in uw nieuwe contract. Als je binnen 14 dagen annuleert, hoef je geen annuleringskosten te betalen – annuleer daarna en je zult het doen.

U heeft geen nieuwe leidingen of kabels nodig, dus de dag van de omschakeling zou niet anders moeten zijn dan de andere. Het enige dat opvalt, zijn lagere rekeningen. Om er zeker van te zijn dat u het meeste waar voor uw geld krijgt als het gaat om uw gas en elektriciteit, kunt u vandaag nog goedkope energieoffertes met ons vergelijken.

Overstappen van energieleverancier zonder boete

Voordat u van energieleverancier verandert, moet u een aantal vragen kunnen beantwoorden:

Vast of variabel tarief?

Als u een standaard variabel tarief heeft, kunt u op elk moment kosteloos overstappen naar een nieuwe aanbieder. Maar als je een energiedeal voor een bepaalde tijd hebt, kunnen er uitstapkosten aan verbonden zijn als je eerder vertrekt – deze kunnen oplopen tot € 50.

Laat de uitstapkosten u er echter niet van weerhouden om over te schakelen naar een betere deal. Soms zijn de besparingen groter dan de vergoeding en in sommige gevallen kunt u een boete helemaal vermijden.

Wissel tegen het einde van uw contract van energieleverancier

Uw energieleverancier mag u geen overstapkosten in rekening brengen als u zich in de laatste 49 kalenderdagen van een contract voor bepaalde tijd bevindt.

Als u het einde van uw contract nadert en uw leverancier weigert af te zien van de vergoeding, wijs hem hier dan op. Vraag voordat u overstapt aan uw leverancier of deze momenteel aanbiedingen heeft. De meeste leveranciers rekenen geen uitstapvergoedingen als u gewoon overschakelt naar een ander tarief. Als uw leverancier een goede aanbieding heeft, vraag dan naar overstappen zonder boete.

Kan ik van energieleverancier veranderen als ik een betalingsachterstand heb?

Als je 28 dagen of minder een betalingsachterstand hebt, kun je van aanbieder wisselen en wordt de schuld toegevoegd aan je eindafrekening. Als het echter langer is geweest, kunt u pas overstappen nadat u de schuld heeft afbetaald.

 

 

10/10 - (1 stemmen)