Stroom Gas Vergelijken | Energieleveranciers vergelijken 2021

Energie vergelijken onafhankelijk

Energie vergelijken onafhankelijk, dat wil zeggen dat wij bij, Stroom Gas Vergelijken geen rankschikking maken in welke energieleverancier bovenaan staat. Onafhankelijk staat voor ‘door niets bepaald’, en dat we houden dan ook graag zo.

onafhankelijk stroom gas vergelijken

“Wie er bovenaan staat in de vergelijker? Die aanbieder kiest u zelf!

Voordelen van onafhankelijk vergelijken

Als we de voordelen bekijken over het onafhankelijk vergelijken van energie dan zijn er 5 pluspunten te vinden.

Energie vergelijken onafhankelijk
Energie vergelijken radar

Energie vergelijken Radar

Radar heeft in het verleden een onderzoek gedaan naar de energievergelijkers. Consumenten betalen maandelijks de energierekening en aan het einde van het jaar blijkt dat je toch nog moet bijbetalen? Moeilijke overzichten en onduidelijke kosten waren het geval. Jammer, dan is de keuze snel gemaakt om energie te vergelijken en over te stappen van energie. Daarom is het verstandig om onafhankelijk te vergelijken bij een partij die de laagste prijs wil voor de consument, en dat doen wij graag. Ook dit jaar kwam het weer voor dat energiemaatschappijen 1 miljoen euro te weinig hadden uitgekeerd aan consumenten die stroom terugleverde aan hun maatschappij. Dit kwam neer op €60,00 in totaal per 20.000 Nederlanders. Dit is alsnog uitgekeerd aan de consumenten.

Transparante prijzen in het vergelijken

De energie korting zichtbaar in het overzicht

We tonen zo duidelijke mogelijk de prijzen in het vergelijkings overzicht. 

  • Vastrecht: Bij ons in de vergelijking is het vastrecht van de provider zichtbaar. (dit kan verschillen per energieleverancier).
  • De geschatte kosten van het stroomverbruik.
  • De netbeheerkosten. Dit zijn de kosten voor het transport van stroom en gas naar jouw adres. Dit kan dus in het hele land verschillen. 
  • De korting op energiebelasting. De overheid wil hiermee stimuleren dat huishoudens vaker kiezen voor elektrische warmteopties, zoals warmtepompen. Of voor duurzame warmteopties, zoals aardwarmte.
  • Voor de gas kosten gelden er ook vastrecht kosten. Deze kosten betaal je dus 2 maal.
Daarna komt er een totaal bedrag uit, waarvan de korting van de aanbieder wordt doorberekend. Deze kortingen noemen we ook wel welkomstbonussen, cashbacks of overstappremies. 

Bij de kortingen wordt aangegeven of deze voor bestaande of nieuwe klanten geldt.

Jullie vergelijken onafhankelijk, hoe verdien je geld?

Stroom Gas Vergelijken

Dat we een onafhankelijke energievergelijker zijn dat klopt! We verdienen commissie op basis van een overstap van een consument. Dit is alleen als de consument ook echt overstapt van energie. Zo houden wij onze website in de lucht, en zoeken we dagelijks naar de beste energie aanbiedingen van het internet.

De commissie is altijd hetzelfde en we hebben er geen belang bij dat dus één energiemaatschappij boven de andere maatschappij staat.

Wil je ook je energie onafhankelijk vergelijken? Bekijk onze vergelijk pagina. 

 

Meer blogs lezen over energie?

Zelf vergelijken?

Zelf ook weten of je kunt besparen?

Meer blogs

Overzicht

Stroom Gas Vergelijken

Stroom Gas Vergelijken is gevestigd in Groningen. Elke dag zoeken wij de beste energie aanbiedingen voor de consument onafhankelijk. Een vraag? E-mail ons gerust op info@stroomgasvergelijken.nl

Doe de energie check!