U kunt er voor kiezen om op een later tijdstip over te stappen van energieleverancier. Stel hiervoor een handige reminder in.

Je hebt vast gehoord dat de energieprijzen op dit moment heel hard aan het stijgen zijn. Wij willen je graag uitleggen wat hiervan de oorzaken zijn. En natuurlijk geven we je ook een advies wat je zelf kunt doen.

Wat te doen nu de tarieven zo hard stijgen?

Wat is er aan de hand met de gasprijzen?

De gasprijzen zijn wereldwijd enorm opgelopen en stijgen nog steeds. Daar hebben alle verbruikers, huishoudens met een gasaansluiting en de industrie, last van. De oorzaak is de vraag naar aardgas die wereldwijd opeens sterk is toegenomen. Gas producerende landen zoals Rusland zetten de gaskraan echter niet verder open. In Nederland hebben we beperkte reserves vanwege het hoge gasverbruik tijdens de strenge winter vorig jaar en omdat de gaskraan in Groningen steeds verder dicht wordt gedraaid.

Vast contract

Heb je een contract met een looptijd van 1 of 3 jaar? Dan blijven je tarieven tijdens de looptijd van je contract gelijk. Er verandert nu dus helemaal niets. Tegen het einde van de looptijd van je contract informeren we je over de mogelijkheden om te verlengen. Tot die tijd hoef je dus niks te doen.

Variabel contract

Heb je een variabel contract, waarbij 2x per jaar de prijzen wijzigen? Dan is het raadzaam om te kijken wat deze kosten nu zijn, en dit met de kosten hieronder te vergelijken.

Vergelijk de tarieven of stap later over

Vergelijk de huidige tarieven indien je vaste contract afloopt of als je nu al variabele tarieven hebt.

Bij Budget Energie zijn variabele contracten beschikbaar. Combineer Budget Energie met Budget Mobiel en/of alles-in-1 en krijg elke maand minimaal € 5,- combikorting.

Met NextEnergy weet jij wanneer het net overbelast is met teveel energie en de prijzen laag zijn. Met dynamische dagprijzen heb je zelf de controle. Bekijk het aanbod van NEXTENERGY.

Energie inkopen tegen dynamische inkoop prijzen. Je koopt energie in op de groothandelsmarkt voor dezelfde prijs als de grote energieleveranciers. Bekijk het aanbod van Frank Energie.

9.2/10 - (12 stemmen)